Marleen

Ik ben Marleen Koorenhof geboren op 5 augustus 1978. Vanaf het begin van mijn leven ben ik nieuwsgierig naar wie “de mens” is, wat het leven is. Het fascineert mij, het laat me bewonderen. Dit maakte onder andere dat ik psychologie ben gaan studeren aan de Rijks universiteit Groningen, welke ik in 2005 heb afgerond. Sinds 2006 werk ik als gedragswetenschapper. Samen met begeleiders ondersteun ik cliënten om een zo optimaal mogelijk leven te kunnen leiden.

Emotionele bevrijding

Naast mijn interesse naar hoe de mens in elkaar zit, was mijn grote verlangen om mezelf zo goed mogelijk te voelen. Dit bracht me tegelijk naar andere wegen. Ik deed spirituele cursussen, ik liet me masseren, deed aan yoga en verdiepte me in voeding. Ik groeide op mentaal, spiritueel en lichamelijk gebied. En toch had ik het gevoel dat er ergens nog een deur dicht zat. Een deur naar mijn gevoelens. Zo kwam ik terecht bij therapeutische dansvormen, emotioneel lichaamswerk, en ademsessies. Ik kreeg contact met mijn onbewuste lagen. Mijn emoties mochten vrij gaan stromen en emotionele patronen werden voor mij inzichtelijk. Hier wilde ik meer van weten en ik wilde graag andere mensen hiermee verrijken. Dit bracht mij naar de opleiding Rebalancing. Bij de opleiding Rebalancing kwam alles samen. Van weten, naar voelen, naar zijn.

Ondersteuning diepe processen

Door mijn eigen levenservaring, intense zoektocht naar mijzelf en “de waarheid”, en daarbij alles aan te gaan en onder ogen te komen, ben ik in staat om mensen te begeleiden in hun meest diepe processen. Mijn ervaring is dat als alles er mag zijn, dat er ook in de pijnlijke stukken lichtheid en humor te voorschijn komt.

Mijn inspiratie

De natuur is voor mij altijd een grote heelmeester geweest. Hier laad ik in op, het inspireert me, maakt me levend en laat me verbinden met mijzelf en de mysterie van het leven. Mijn twee lieve zonen, Julius en Luca, openen telkens weer mijn hart, laten me lachen en spiegelen mij in wie ik ben.

Eigen stroom

Het leven ervaar ik als multidimentionaal met grote en kleine velden, waarin alles met elkaar in verbinding staat. Ieder mens heeft daarbij zijn eigen ritme, kleur, geluid en beweging. De uitdaging zit voor mij in mijn eigen stroom volgen van wie ik werkelijk ben. Door dicht bij mijzelf te blijven kan ik dichtbij de ander zijn. Mijn lichaam is voor mij hierin de toegangspoort.

Hoe word ik ervaren

Mensen zien mij als een warme, open persoonlijkheid, die met oprechte aandacht iemand in contact kan laten komen met zichzelf. Vanuit een stevige gronding en een fijngevoelige geest weet ik een bedding te creëren waarin iemand zichzelf in alle aspecten kan ontmoeten, zonder oordeel. Mijn kracht is intuïtief voelen.

Lichaamsgerichte therapie

Opleidingen/cursussen/beoefening/ervaring:

Beroepsopleiding tot Rebalancer, Psychologie aan de Rijksuniversiteit, NLP, Transactionel-analyse, Oplossingsgericht werken, Intensieve Abulante Gezinsbehandeling, Systemisch coachen, sjamanisme, werken met medicijnplanten, meditatie, reiki, Yoga, Chi-Kung, heartdancing, eigen levensverhaal met intense gebeurtenissen, 12 jaar werkzaam als gedragswetenschapper met verschillende doelgroepen van jong tot oud.

“In mijn lichaam schuilt een verhaal en dat gaat over mij.”