Psychologie

Mijn psychologie sessies zijn niet gebonden aan één stijl. Als psycholoog werk ik eclectisch, waarbij ik verschillende methodes en invalshoeken toepas, welke weer heel mooi met elkaar kunnen interacteren.

Mijn basis methodes zijn psychologie, focussen, Voice-Dialoque, NLP, systeem gericht werken en meditatie. Samen met mijn eigen ervaringen op het gebied van innerlijk werk en mijn intuïtief voelen, leidt dit tot een intuïtief samenspel met de cliënt. Samen gaan we op reis en zullen we nieuwe gebieden verkennen. Soms zal ik leiden en soms zal ik volgen.

Wat levert het je op

Het levert je meer inzicht op in wie je bent in relatie tot jezelf en de ander. Door deze bewustzijns verruiming zal je beter weten wat je wil en niet wil in jouw leven en hoe je daar naar kunt handelen. Het gaat je een gevoel van meer vrijheid en balans geven.
In het hele proces zal het wel moed van je vragen om ook de pijnlijke en moeilijke stukken aan te durven kijken en te doorvoelen. En hier achter schuilt een parel, wie je in essentie bent.

“Wees de persoon die je bent. Probeer nooit een ander te zijn, en je zal volwassen worden. Volwassen zijn is de kostprijs aanvaarden van jezelf zijn, wat de kostprijs ook is.” Osho

Voor wie of waarbij kan Psychologie sessie behulpzaam zijn?

  • Als je telkens tegen dezelfde problemen aanloopt, maar je weet niet hoe je dit kunt veranderen.
  • Je hebt het idee vast te zitten in je leven. Je mist de uitdaging of het gevoel echt te leven.
  • Je wilt graag veranderen en wil/ kan dit niet alleen.
  • Je zoekt een balans tussen werk, privé, vrienden, sporten,…
  • Als je je afvraagt: “wie ben ik nu echt? Hoe ben ik authentiek?”

Hoe verloopt een Psychologie sessie?

De eerste sessie begint met een intakegesprek over onder meer jouw achtergrond, gezondheid en hulpvraag. Het grootste verschil met een Rebalancing sessie is dat je niet aangeraakt wordt. Ik gebruik wel het lichaam als ingang, maar dan alleen als eigen zelfonderzoek. In de psychologie wordt deze techniek ‘focussing’ genoemd. Van daaruit kan ik verschillende technieken toepassen om jou meer bewust te laten worden van jezelf. Het belangrijkste is dat er eerst contact is met jezelf en vervolgens een contact ontstaat tussen ons.

De rest van de sessie verloopt vanuit dit contact, waarbij ik gebruik maak van intuïtief voelen welke richting we op gaan. Soms volg ik en soms leid ik. De mogelijkheid bestaat ook dat we naar buiten gaan om al wandelend de sessie te laten verlopen. Het ligt helemaal aan wie jij bent, wat jou vraag is en waar jouw behoefte ligt. En soms weet je dat niet en is dat de ingang van de sessie. Samen gaan we vandaaruit op pad.

Een Psychologie sessie duurt ongeveer 1,5 uur.

Prijzen

Het tarief voor een Psychologie sessie bedraagt 90 euro.

Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed,

mits je aanvullend verzekerd bent. Zie link ‘Vergoedingen’ op de pagina ‘Praktisch‘.