Wat is Rebalancing?

In deze westerse maatschappij willen we vaak alles met het hoofd oplossen. We denken als we het weten, dan is er ook een oplossing. En toch neemt het aantal mensen toe met een burn-out, stressklachten, angststoornissen, depressieve gevoelens en een gevoel van onvervuld verlangen. We willen weer gelukkig worden, maar geluk zit hem vaak niet in het verwerven van dingen, het volbrengen van taken of het bereiken van financiële overvloed. Het geluk zit in het in balans komen met jezelf. Uit eigenbelang in balans komen met je verlangens, je helderheid, je zelfvertrouwen, je kennis, je liefde-met Jezelf.

Het lichaam bezit een grote wijsheid en heeft alles bewaard wat je tot nu toe niet kon of wilde voelen. Dit zijn allemaal onderbewuste lagen waar pijn, verdriet, oordelen, verdedigingsmechanismes en ideeën zijn opgeslagen, maar ook vreugde, liefde en compassie. Door aanraking, massage, ademhalingstechnieken en meditatieoefeningen kunnen die gevoelens in beweging komen. Door alles te laten zijn wat er nu is.
Zie ook: www.rebalancing.nl

Wat levert het je op?

Jouw energie gaat weer stromen en er ontstaat meer ruimte en vrijheid. Het brengt je naar de essentie van wie je werkelijk bent.
In het dagelijks leven ga je merken dat je meer in contact staat met jezelf, beter weet om te gaan met jouw gevoelens en wat je wil. Je leert vertrouwen op je eigen kracht en te luisteren naar je lichaam. Jouw rivier gaat stromen.

“Het mooie aan Rebalancing is te leren dat overgave aan alles wat zich voordoet het ervaren vrij maakt en het leven vol en kleurrijk en verbonden doet zijn”

Voor wie of waarbij kan Rebalancing behulpzaam zijn?

  • Als je meer inzicht wilt krijgen in je gevoelens en patronen,
  • Wanneer je niet goed in je vel zit. Denk aan spanning, innerlijke onrust, vermoeidheid, depressieve gevoelens, lamlendigheid, piekeren, lichamelijke pijnen, snel geïrriteerd of boos zijn en verslaving.
  • Wanneer je overspannen of burn- out klachten hebt,
  • Bij het accepteren van en omgaan met ziekte en-/of pijn,
  • Bij het accepteren en verwerken van gebeurtenissen uit het verleden,
  • Bij traumaverwerking,
  • Bij rouwverwerking,
  • Bij het hebben van relatieproblemen en daar meer inzicht in wil krijgen,
  • Wanneer je je leven van je dromen wilt leven en daar ondersteuning bij nodig hebt.

In Rebalancing gaan we ervan uit dat ons slimme lichaam signalen en inzichten geeft over hoe we leven. Ik help jou deze signalen en inzichten bewust te worden en te vertalen naar wat helpt in jouw ontwikkeling naar meer balans.

Hoe verloopt een Rebalancing sessie?

De eerste sessie begint met een intakegesprek over onder meer jouw achtergrond, gezondheid en hulpvraag. Elke sessie erna begint met een oriënterend gesprek om samen te kijken wat je wil onderzoeken in jezelf. Het kan zijn een thema, situatie of wat er op dat moment actueel is. Vervolgens laat ik je naar binnen gaan door middel van een zelfonderzoek om te kijken wat het thema in je lichaam vertelt. Daarna zetten we de sessie voort op de behandeltafel. Op tafel maak ik gebruik van lichaamswerk (massage, triggerpoints, aanraking) en adem. Soms gaan we niet op tafel en is een uitgebreider zelfonderzoek, meditatie of voice dialogue meer passend.

Aanraken

De manier van aanraken is bedoeld om je te helpen meer in je lichaam en in je gevoel te komen. Dit kan een diepe ontspanning en een gevoel van rust en ruimte geven. De aanraking zelf is met aandacht en respect en vaak op een diepte waar spanningen voelbaar zijn. Van jou wordt gevraagd er met je aandacht en ademhaling bij te blijven. Door aanwezig te blijven bij gevoelde fysieke spanningen en/of emoties, zonder ze te forceren, kan een geblokkeerde energie of een opgesloten gevoel vrijkomen. Dat kan een grote opluchting en een stroming te weeg brengen.

Een Rebalancing sessie duurt ongeveer 1,5 uur.

Prijzen

Het tarief voor een Rebalancing sessie bedraagt 90 euro. Een intake + sessie 2 uur bedraagt €120.

Mijn sessies worden door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed,

mits je aanvullend verzekerd bent. Zie link ‘Vergoedingen’ op de pagina ‘Praktisch‘.